De har smygrullat i gång sin butik

ronneby.jpg
Företagarna Patric Mohag och Rickard Lövdahl öppnar butik i Sörby där de ska sälja elfordon.

För att våga anställa, behövde de fler hjul att rulla på. Och i höstas dök chansen upp, mest av en slump. Inom kort öppnar fordonsföretagarna Patric Mohag och Rickard Lövdahl butik där de ska sälja elfordon.

Om en knapp månad är det officiell premiär för en helt ny butik i Ronneby. Det är elfordonskedjan Eloped som valt att etablera sig här. De som ska driva butiken är två doldisföretagare som på kort tid jobbat upp sin verksamhet och redan på tredje året nått en omsättning på 41 miljoner kronor. De har sitt ambulansbyggarföretag i lokaler på baksidan av Sörby center och det är också där de öppnar sin nya butik.

Patric Mohag och Rickard Lövdahl har gedigen fordonskunskap med sig efter alla sina år som anställda på gamla Backarydsverken. Efter det att familjen Urbanusson sålt sitt livsverk och det kom in nya ägare, valde Patric och Rickard att säga upp sig och förverkliga en gammal dröm.

– Vi har nog alltid haft drömmen om att starta eget, säger Rickard Lövdahl.

Det gjorde de med besked. Och blev faktiskt konkurrenter till sin tidigare arbetsgivare. Under företagsnamnet Ripa, bygger de ambulanser åt landsting och regioner runt om i landet. Verksamheten går bra men de behöver fler ben att stå på för att våga anställa. Och det är där elfordonen kommer in i bilden.

– Jag surfade lite och hittade det här företaget i Malmö. Och sedan började vi diskutera med ägaren, berättar Rickard.

Malmöbaserade företaget Eloped importerar och säljer elfordon och har ett 40-tal återförsäljare men bara en fysisk butik utanför Malmö. Etableringen i Ronneby görs med avsikt på hela Blekingemarknaden.

–Vi tror stenhårt på det här med elfordon, säger Patric Mohag.

Elmoped till tonåringen eller kanske en så kallad promenadscooter till farmor. Lite som en kombination av rullstol och moped och som finns i olika varianter. Ronnebyduon tror att vi bara sett början på användningen av elfordon. De tycker att det är viktigt att kunderna också kan få hjälp med service och reservdelar efter köpet och det är en av förklaringarna till att de valt att samarbeta med en kedja som garanterar det.

Elcyklar?

– Nej, det är det så många andra som säljer. Men vi kommer att sälja elbilar också, såna som man får köra på mopedkörkort.

 

 

Taget direkt ur Blekinge Läns Tidning
http://www.blt.se/ronneby/de-har-smygrullat-i-gang-sin-butik/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s